Medicinski leksikon je leksikon temeljnih medicinskih znanosti. Daje obilje podataka o obliku i građi čovječjeg organizma, radu organa i sustava, činiteljima koji mogu ometati normalan rast, razvoj i funkcije, rezultatima medicinskih istraživanja, o dijagnostičkim metodama te o liječenju mnogih bolesti i bolesnih stanja. Izbor građe vodi od svima razumljivih pojmova kao što su, primjerice, komarci, ljekarna ili spavanje do stručnih, a raspon naziva od latinskih i grčkih, preko ustaljenih tuđica i posuđenica do narodnih.

Temeljni podaci o zdravlju i bolesti nisu ovdje samo zato da zadovolje teorijski interes već i da posluže kao podsjetnik i savjetnik za bolje snalaženje u zaštiti i očuvanju zdravlja, prepoznavanju simptoma te izboru načina liječenja. Zaključni dio donosi pregled pružanja prve pomoći u različitim situacijama, priručni rječnik i atlas. Zbog dostupnosti i jezgrovitosti tumačenja činjenica s područja iznimno važna za svakog čovjeka, Medicinski leksikon nije tek podsjetnik liječnicima, stomatolozima, farmaceutima, studentima i bolesnicima nego i knjiga za svakoga.

SADRŽAVA:

  • 15 795 leksikonskih jedinica
  • 1 092 stranice
  • 750 crno-bijelih ilustracija
  • 176 ilustracija u boji

GLAVNI UREDNIK: Ivo Padovan

GODINA IZDANJA: 1992.

Nulti arak (tiskano izdanje)

Impresum (tiskano izdanje)

Suradnici (tiskano izdanje)

Predgovor (tiskano izdanje)

Upute čitateljima (tiskano izdanje)

Kratice i mjerne jedinice (tiskano izdanje)

Dopušteno je korištenje ili citiranje pojedinih članaka u dijelovima ili u cjelini uz naznaku izvora. Ostala autorska prava zadržava Leksikografski zavod Miroslav Krleža.